Affärsresenär – bra tips

Att resa är för vissa en avkopplande stund mellan arbetet och hemmet. Detta oavsett om det handlar om flyg, buss eller tågresa. För en affärsresenär handlar det däremot oftare enbart om byte av arbetsplats. De går från ett kontor, fortsätter jobba under resan och kommer sedan fram till nästa kontor. Men för att kunna jobba bra under hela resan krävs det att man väljer något bekvämt alternativ.

AffärsresaNär det gäller tåg bokas förstås businessklass vilket ger bättre benutrymme och bland annat tillgång till wifi och tidningar. När det gäller tåg kan det även ibland bli långa bytestider. Tid som blir bortkastad på en högljudd och stimmig tågstation. Lösningen är då att boka en resa som innefattar ett besök på SJ Lounge. Ett lugnt och avslappnade rum där arbetet kan fortgå i egen takt.

Även när det gäller flyg kallas de bästa platserna för businessclass och i likhet med tåget erbjuds större säten, mer plats, wifi och tidningar. En person som är medlem i SAS medlemsklubb SAS Plus får även gratis dryck och mat under färden. Dessutom fördubblas antalet bagage som får tas med från 1 väska på upp till 23 kg till två. Efter landning kan resenären ta sig till flygplatsens speciella lounge och vänta in nästa plan eller annat färdsätt som ska ta honom eller henne vidare.

Att använda sig av de lite dyrare men betydligt bekvämare sätten att färdas har verkligen sina fördelar. Detta framförallt om det handlar om att utnyttja resan som arbetstid och ändå inte vara slutkörd i kroppen när man är framme.