Åk på fiskeresa i Norrland

Norrland erbjuder fiske som inte finns någon annanstans i Sverige och det gör att många reser genom hela Sverige enbart för fiskets skull. När familjer ska åka på semester är det ibland svårt att få alla att komma överens om resmålet, men det finns platser där alla blir nöjda. Ett bra val är till exempel Örnsköldsvik vid Höga kusten.

fiskeläge

Höga kusten

Höga kusten är känt för sin vackra miljö. De kustnära bergen, den djupa skogen och skärgården ger dig en naturupplevelse som är svår att hitta någon annanstans. Efter den senaste inlandsisen har landhöjningen varit ovanligt snabb här och UNESCO har därför klassat Höga kusten som ett världsnaturarv.

Boende

För att få ett perfekt, naturnära boende i Örnsköldsvik kan du välja Mosjöns Camping och Stugby. Den familjära campingen ligger 18 kilometer norr om Örnsköldsvik i en vacker miljö. Stugorna finns i olika storlekar och de är tillgängliga året runt. De största stugorna är på 35 kvadratmeter och har plats för fem personer. De är bland annat utrustade med golvvärme, spis, TV samt dusch och toalett. I området finns det tillgång till ädelfiske och även grillplatser nära sjön om du exempelvis skulle vilja tillaga din nyligen fångade fisk.

Fiske i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik erbjuder såväl en vacker natur som ett bra fiske. De som inte vill fiska kan dessutom ägna sig åt shopping. Den rika variationen av fiskevatten som Örnsköldsviks kommun kan erbjuda är svår att hitta någon annanstans. Vad sägs till exempel om 1 500 sjöar, 200 kilometer havsstränder samt 700 kilometer bäckar, åar och älvar? Örnsköldsviks kommun har på sin hemsida en fiskeguide där du kan läsa mer om de olika typer av fiske som finns.