Åka på drömresan

Att resa är nog något som i princip alla tycker om att göra, i alla fall är det av de vanligaste svaren folk ger på frågan vad de har för intressen, vilket inte är så konstigt eftersom ju resor som bekant är så vansinnigt roligt. 

beach

Många är vi som drömmer om att göra den där drömresan som man gått och drömt om länge eller kanske hela livet. En vanligt dröm folk har vad gäller resa är att åka jorden runt. Vad som menas med jorden runt kan variera en del beroende på vem man frågar, men ofta brukar det innefatta besök på åtminstone tre olika kontinenter.

Exempelvis så kan en resa jorden runt innefatta att man börjar i Sverige och flyger sedan ner till något afrikanskt resmål. Därefter vidare till Sydostasien och sedan Australien. Därifrån flyger man sedan antingen till Nord- eller Sydamerika eller kanske båda två och sedan hem till Sverige igen. En flygbiljett enligt den modellen går att hitta för under 20 000 kr. Utöver det tillkommer förstås boende, vilket på många håll i världen faktiskt kan vara ganska billigt.

Ett annat drömresmål som är vanligt, i alla fall hos många svenskar, är Australien, vilket är förståeligt eftersom landet och kontinenten ligger så oerhört långt bort, i princip på andra sidan jorden. Dessutom bjuder ju detta enorma land på en hel del framför allt vad gäller naturupplevelser och dylikt. Paradisöar och liknande är ett annat bra exempel på riktiga drömresmål och givetvis är kritvita stränder och klarblått vatten med ett exotiskt marint liv väldigt lockande. Detta hittar man på resmål som exempelvis Seychellerna, Maldiverna eller i Karibien.

Drömresmålet behöver ju inte nödvändigtvis ligga så långt bort utan kanske kan nås endast på ett par timmar. Många har exempelvis Skottland eller Irland som drömresmål. En annan form av drömresa som ligger ännu närmare – till och med inom Sverige, eller nära inpå i form av en kryssning i de norska fjordarna och då i form av den berömda Hurtigruten som går utmed hela den norska kusten från söder till norr.