Barcelona

Om man vill hitta en härlig stad för en weekend kan vi tipsa om Barcelona. Här finns mycket att välja mellan. Här finns fantastiska byggnader, mängder av restauranger, mycket för den shoppingsugne och dessutom möjlighet till sol och bad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barcelona ligger i den norra delen av Spanien i ett område som heter Katalonien. Denna stad har växt fram som ett mycket bra alternativ om man vill hitta ett intressant resmål över en helg. Naturligtvis lockar det också att stanna längre tid i Barcelona och det upptäcker man när man är klar med sin weekend i denna katalanska huvudstad. Här finns enormt mycket att se och det är inte alls ovanligt att turisterna återvänder ytterligare en helg.

Las Ramblas

Huvudstråket i Barcelona är Las Ramblas. Detta promenadstråk sträcker sig från hamnen ända till Placa de Catalunya. Denna paradgata är centrum för Barcelonas nattliv och här finns mängder av restauranger. På kvällen är det fantastiskt att vandra efter Las Ramblas och se artister uppträda och känna lukten av alla blommor som säljs efter gatan.

Gaudi

Barcelonas stora konstnär och arkitekt är Antoni Gaudi. Det finns spår efter Gaudi nästan var man vänder sig i Barcelona. Till hans mest berömda byggnader och anläggningar hör La Sagrada Familia, La Pedrera (som du ser på bilden) och Parque Güell. Dessa tre sevärdheter är ”måsten” vid besöket i Barcelona. Ett bra tips är att hoppa på turistbussarna som går genom staden och till de stora sevärdheterna. Det är enkelt att hoppa av och på för att titta närmare på de mest intressanta byggnaderna. En resa med en sådan buss tar cirka en halv dag och är en väl spenderad tid.