Bekväm ombord på planet

Att flyga är inte alltid den mest angenäma upplevelsen direkt. Men det är ju i regel det snabbaste sättet att ta sig från A till B. Att försöka göra flygresan med bekväm är dock något vi alla kan göra och här kommer några snabba tips.

Rätt kläder

Hur bekväm vi kan bli kan sitta mycket i kläderna vi har på oss ombord. Speciellt när man flyger långt. Satsa på mjuka kläder och bekväma skor för maximal komfort. Temperaturen ombord är inte alltid så lätt att förutse. Vilket är varför det är smart att komma klädd i lager som är enkla att ta av eller på. Även när man flyger mitt under sommaren kan det lätt bli svalt till småkyligt inne i planet.

Drick mest vatten

Luften i ett flygplan är oftast ganska torr och bidrar till att även kroppen torkar ut något. Att regelbundet fylla på med vatten är därför varmt rekommenderat. Alkohol kommer att torka ut kroppen ytterligare och därför ha den motsatta effekten.

Sovtips på planet

Vid längre flygningar kan det vara skönt att få allt från en mindre tupplur till en hel natts sömn. En av de absolut bästa sakerna man kan ha med sig om man planerar att sova är ett har öronproppar. Satsa helst på ett par som är designade för att vara mjuk och följsam. En nackkudde kan också vara bra för att undvika nackspärr. Och behöver man sova medan det fortfarande är ljust ute kan en ögonbindel också vara skönt att ha med sig.

Planera underhållningen

Tristess är alltid något som lurar kring hörnet när man sitter fast på ett flygplan en längre tid. Och medan de flesta långflygningar gör det möjligt att titta på film eller serier kan det vara smart att även ta med sig sin egen underhållning. Se till att förbereda mobilen med lite musik, kanske ett par podcastavsnitt eller en ljudbok. En riktig fysisk bok är också populärt på flyget.