Bröllop under resan

Sitter du och din partner och planerar en vigsel utomlands? Visst skulle det vara en rolig grej som säkert skulle göra många vänner och släktingar förvånade. Att gifta sig utomlands har blivit mer och mer populärt och det gör verkligen att ni två som ska gifta er får ett minne för livet.

Vi har här försökt samla lite matnyttig information för er som sitter med dessa tankar, både vilka regler som gäller men även några tips på vilken destination ni ska välja.

strand bröllop

Regler och lagar

De regler som gäller för vigsel utomlands är att vigseln ska följa lagen i det land det sker, sker bröllopet däremot på den Svenska ambassaden i det land ni valt, sker vigseln efter Svensk lag. Sker vigseln efter det landets lagar där ni gift er är de även giltiga i Sverige om landets lokala myndigheter har auktoriserat vigselförrättaren. Det är några saker som ni måste fixa i god tid måste fixa innan ni reser samt några saker ni måste fixa på plats;

  • Giltigt personbevis (om ni inte är svenska medborgare) eller varsitt äktenskapscertifikat  översatt till engelska hos godkänd översättningsbyrå.
  • Ett vigselbevis utfärdas lokalt på plats i samband med vigseln. Ta med det till den lokala skattemyndigheten för registrering när ni kommer hem, först då är vigseln giltig i Sverige.
  • Pass
  • Intyg om hindersprövning och vigsel (beställs hos lokala skattekontoret)
  • Till kyrklig välsignelse medtages vigsel- eller partnerskapsbevis

Idag finns det många reseföretag som specialiserar sig på bröllopsresor och har god koll på vilka regler som gäller i det land ni väljer att gifta er i. Ta därför alltid kontakt med det företag ni ska resa med för att få exakt information vad som gäller.

Resmål

Costa Rica

strand bröllop

Vem har inte drömt om ett bröllop på kritvita stränder och turkosa hav där du och din blivande kan vigas vid vattenbrynet. Vi har hittat ett företag, Swetours som specialiserat sig på Costa Rica resor. De har även speciella bröllops resor ni kan boka för vigsel utomlands. Ni hittar information om dem på; http://www.swetours.com/brollop. Detta resmål är även underbart för era vänner och bekanta som följer med eftersom det finns så mycket att uppleva på ön.

Las Vegas

Vill ni vara lite annorlunda och dra iväg till Las Vegas för giftemål? Det passar perfekt för dig som gillar fart och fläkt och som vill ha ett äventyrligt minne med dig hem. Väljer du Las Vegas för ditt bröllop vill vi tipsa om det kända  Little White Wedding Chapel där bland annat Bruce Willis, Demi More och Michael Jordan har gift sig. Här kan du antingen gifta dig traditionellt i kapellet eller i baksätet av en limousine i deras ”drive in lucka”. Vad skulle du välja?