Charterresor

Medan många älskar vintern, att ta med sig skidorna till backen eller ut i längdskidspåren, skridskorna till ishallen, eller ut med pulkan, så finns det personer som nästan omedelbart börjar längta till sommar och värme så fort vintern kommer smygande. En sätt att uppfylla dessa drömmar har länge varit att ta en charterresa till varmare breddgrader.

shutterstock_209155915

Charterresor är en paketresa där man bokar allt i ett, det inkluderar resan och boendet men kan även gälla saker som mat beroende på vilket bolag man bokar resan hos och var man reser. Det stora skillnaden mellan charterflyg och reguljärflyg är inte något man själv stöter på som resenär, det är helt enkelt så att charterflygningar inte ingår i systemet för flygbokningar utan biljetterna säljs via resebyråer och arrangörer. Normalt sett går charterflyg en gång varannan vecka eftersom turister vill oftast vill vara borta en längre tid.

Var man reser ifrån beror stort på var det är man ska fara och var man bor, men många charterflyg går från södra Sverige. Bor man längre norrut är SDLAirport i Sundsvall nog den bästa platsen att resa från, så länge man reser till de charterdestinationer de erbjuder såklart.

Det finns en hel del resebyråer som erbjuder charterresor, några av de största och mest populära är:

Men det kan även finnas mer lokala resebyråer man kan använda sig av om man vill det. Chansen finns ju att de kan erbjuda bättre priser, det är alltid värt att shoppa runt när det gäller att boka resor.