Fantastiska naturresor

Det finns många olika anledningar att ge sig ut och resa runt i världen. Men just här tänkte vi vända blicken mot naturresor där man ger sig ut för att se både floran och faunan i exotiska och spännande delar av världen.

Safariresor

Att åka på en riktig safariresa är en upplevelse man sent kommer att glömma. Spänningen att få komma nära inpå några av de mest majestätiska djuren i världen idag är omöjlig att förklara till fullo.  Det finns många bra destinationer att välja mellan. Tanzania och Kenya är två väldigt populära alternativ. Ett tips är att ta med en bra kikare för att kunna se djurlivet i ännu bättre detalj. Saknar man en kikare hemma är det en bra idé att skaffa en bra sådan innan.

Vandringsled

För den som föredrar lite mer aktivitet kan någon av världens bästa vandringsled vara ett lockande alternativ. Detta är en chans att få uppleva världens fantastiska natur steg för steg över flera dagar. Tänk bara på att välja en vandringsled på rätt nivå. Är man inte säker att man klarar av att gå hela vägen är det kanske bättre att välja något annat först. Många leder är dock uppdelade i etapper och det är ofta möjligt att välja bara en eller ett par av dessa för sin vandringsresa.

Historieresor

Den som är intresserad av historia och gamla kulturer kan också välja mellan en rad olika destinationer. Somliga är så klart mer utmanande än andra, som att besöka den berömda bergsstaden Machu Picchu. Men för varje sådan resa finns det minst en annan som man lätt kan ta sig till med turistbussar eller liknande.