Flyg med hund

Att flyga på semester med en hund är inte alltid det enklaste. Det finns nämligen en rad olika regler att förhålla sig till, samt en del andra saker som man bör tänka på när man väl nått sin valda semesterdestination. Idag guidar vi er igenom proceduren på bästa sätt.

Välj destination

Vi anser att det allra första man bör göra innan man börjar kolla upp allt kring vad som gäller för att flyga med din hund till en specifik destination är att faktiskt komma fram till vart man vill åka. Vi menar alltså att man inte nödvändigtvis bör utgå ifrån hunden och att kontrollera alla platser dit man kan flyga med sin hund som startpunkt, utan att man bara rakt av väljer det land dit man vill resa.

Före bokning

När man man väl kommit fram till den destination dit man vill fara så är det därefter dags att ta reda på vad som gäller när det kommer till möjligheterna att kunna flyga med sin hund till just denna plats. Värt att nämna är att det inom Sveriges gränser inte brukar vara några som helst problem och inte heller till de allra flesta länder i Skandinavien och Europa, men att det som alltid finns undantag. Det bästa är därför att höra av sig till ett eller ett par olika flygbolag som erbjuder intressanta resealternativ och höra med dom var som gäller. På så vis råder inga som helst tvivel, då informationen du får bland annat är så uppdaterad som möjligt. Även på ett flygbolags egen sajt kan det nämligen vara så att man varit sega på att uppdatera med rätt information, vilket gör att man inte alltid kan lita till 100% av som står just där.

Efter landning

Tänk också på att klimatet även är annorlunda för din hund när ni väl landat, precis som för dig själv. Detta betyder att det exempelvis kan vara smart att se till så att hunden antingen har tillgång till extra vätska om ni flugit till ett väldigt soligt och varmt land, eller att du taget med dig ett regntäcke för hunden utifall slutdestinationen istället är ett regnigt London, eller liknande.

Med all denna information i åtanke så ska du dock se att det kommer att gå alldeles utmärkt att flyga med din hund och att ni kommer att få en förträffligt fin semester tillsammans. Lycka till!