För- och nackdelar med högsäsong

Många destinationer har en högsäsong. Detta är tiden på året då det är som populärast att besöka en plats och det kommer med både för- och nackdelar. Den som är mitt uppe i att planera sin resa kan förhoppningsvis göra ett mer informerat beslut med mer kunskap om vad högsäsongen kan innebära.

Att veta när det är högsäsong är kanske inte alltid det enklaste. Ett sätt att följa detta är genom biljettpriset. När fler vill resa blir ju varje biljett värt mer också. På sajten Avionero kan man snabbt kolla upp prisförändringen för en viss destination under hela året.

Fördel: Vädret

Under högsäsongen kan man oftast vänta sig det bästa och mest stabila vädret. Självklart kan man fortfarande ha otur och uppleva en kallfront, kraftiga vindar, hårt regn och så vidare. Men i det stora hela är vädret som bäst denna tid på året.

Fördel: Aktiviteter

Många populära turistdestinationer har mycket mer att erbjuda under just högsäsongen. Allt från äventyr och guidade turer till nattklubbar och uteplatser satsar extra stort under den tid när de vet att turisterna flockas dit.

Nackdel: Priset

Smakar det så kostar det, brukar man säga och detta stämmer även in på resor. Vill man resa under högsäsongen kommer man behöva förbereda sig på att betala mer för inte bara resan dit utan även allt runtomkring, som boende, mat och aktiviteter.

Nackdel: Andra turister

Nu kanske det låter lite väl cyniskt att andra människor skulle vara något negativt. Men en del turistorter blir så pass full att det blir svårt att hitta bra boende, planera aktiviteter, gå ut och äta eller ens ligga och vila på stranden. Är man någon som inte är så förtjust i stora folksamlingar kanske man borde överväga om högsäsongen verkligen är värd det.