Hälsoresa till Indien

Ibland behöver man koppla av och ladda batterierna på ett djupare plan. Kanske vardags stressen börjat ge sig till känna genom ett högt blodtryck. Ayurvedaresorterna i Indien är specialiserade på stressproblematik.

Ett bra koncept för en lyckad semester är att både få in hälsa och miljöombyte på schemat. I Kerala i Indien är det vanligt med hälsocenter som erbjuder hälsobehandlingar enligt Ayurvediska traditioner. Många västerlänningar söker sig till just Ayurveda för att få bukt med stressproblematik och viktproblem.

Ayurveda

Ayurveda är en 5000 år gammal Indisk läkekonst där man ser människan i ett helhetsperspektiv. En viktig del i Ayurveda är att hitta balans genom att anpassa kost, motion och livsstil efter de egna personliga förutsättningarna. Genom att följa kroppens naturliga flöde uppnås bästa möjliga balans. Naturliga oljor och örter används i olika typer av fysiska behandlingar.

Hälsocenter

Du kan välja mellan mindre lokala kliniker och stora lyxresorter. Upplägget kan skilja en aning mellan de olika hälsocentren men en gemensam grund är den ayurvediska kosten och yoga. Massage med olika typer av oljor, fasta och terapeutiska samtal brukar också vara en del av utbudet. Mindfullness som bland annat används som behandlingsform i den svenska sjukvården har en del av sina rötter i den ayurvediska läkefilosofin.

Under monsunperioden( juni- oktober) anses behandlingarna vara som mest effektiva, på grund av det fuktiga vädret öppnar kroppens porer.

Sevärdheter

Naturen och djurlivet i Indien är storslaget och det finns många sevärdigheter att uppleva också. Floden Ganges, Kathmandu och mausoleet Tajmahal är bara en bråkdel av vad du kan besöka under din resa.

Om du vill veta mer om Ayurvedaresor klicka här.