Kombinera studier och resa

En resa behöver inte bara vara lata dagar på stranden, eller upptäcktsfärder genom djungel och öken. Du kan kombinera nöja med nytta och verkligen få känna på en stads kultur genom att studera dess språk.

En språk kurs kan vara allt från två veckor eller en hel sommar. Ju längre tid du spenderar på studierna desto mer kommer du att lära dig om inte bara språket, utan även om landets kultur. Du får också chansen att lära känna nya människor, andra språkfantaster och inhemska innevånare.

Om du vill tackla en lite lättare språkkurs rekommenderar vi att du provar studera i England och fokuserar på engelska. I Sverige börjar vi studera språk tidigt och många har redan en bra förståelse av språket. Du slipper börja från grunden och kan gå en kortare kurs men fortfarande lära dig mycket. Majoriteten av språkkurser som kända företag är CSN-berättigade: du får i princip låna och bidrag för att resa!

Det finns flera boendealternativ. Många språkkurser erbjuder studentrum i deras lokaler men kan även hjälpa till att hitta lägenheter eller chansen att bo hos en värdfamilj. Värdfamiljer tar oftast in barn och ungdomar, så det kanske inte är ett populärt alternativ för vuxna människor men fortfarande det allra bästa sättet för att lära sig mer än vad språkkursen erbjuder.

Förutom språkkurser kan du så klart genomgå en hel utbildning med CSN som hjälp. Utomlands är det dock dyrare att studera då många skolor har terminsavgifter på flera tusen kronor. Ska du läsa en prestigefull utbildning kan det dock vara positivt att satsa på en skola med anrikt rykte såsom Oxford.