Regler kring e-cigg

Allt fler blir medvetna om vilka dåliga effekter rökning har på hälsan och i och med detta är det allt fler som är benägna att testa e-cigg istället.

E-cigg är ett bra alternativ till vanliga cigaretter och om du är en person som tycker om e-cigg kan det vara bra att känna till vilka regler som gäller för produkten. I och med att det inte är samma regler för vanliga cigaretter som det är för e-cigg bör du sätta dig in i de regler som gäller för e-cigg när du övergår till e-cigg från cigaretter.

Resor

Förutom att e-cigg är ett bättre alternativ för hälsan än vad vanliga cigaretter är kan det vara bra att känna till att precis som med cigaretter gäller det att du inte får röka e-cigg på planet. Om du ska åka iväg på en resa och tror att det går bra att röka på planet bör du tänka om då det inte är tillåtet.

På flygplatser finns det ofta rökområden och där kan du röka precis som de som använder vanliga cigaretter. Det är ofta lite skillnad mellan flygbolag när det gäller e-cigaretter då en del tillåter att de tas med ombord på planet till exempel medan andra flygbolag inte tillåter det. Därför bör du titta på vad som gäller en extra gång för just det flygbolag som du ska flyga med innan du ger dig iväg på din resa.

Förbud i vissa städer

I de flesta länder är det tillåtet att röka e-cigg men om du ska resa till Singapore kan det vara bra att känna till att du får böter om du använder en e-cigg. Detta gäller även i några stater i USA där du inte får röka e-cigg på offentliga platser, bland annat gäller just detta i New York som är ett mycket populärt resmål.