Skottland

Skottland är ett otroligt land som är väl värt ett besök. Här finns en otrolig natur och här finns mängder av historia. 

Om vacker natur och historia är något som lockar så är Skottland ett självklart val. Landet har mycket av båda. Skottlands landskap är väldigt vacket  med många berg och dalar. Det skotska höglandet är ett sådant område med sina otaliga berg och sjöar. En av dessa sjöar är Loch Ness där det mytomspunna odjuret ska finnas. Folk flockas från hela världen med hoppet om att se något bevis på dess existens. Ingen har haft tur än så länge, men det kan vara något för den som är intresserad av myten.

Skottland har en händelserik historia. Detta ser man väldigt tydligt med det antal slott som finns i landet. Det har funnits så mycket som över 2000 slott i landet. Antalet är inte lika högt idag men det finns fortfarande väldigt många. Ett av de mest kända slotten är Edinburgh slottet. Varför det är så många slott i Skottland beror på dess historia. Skottland har under århundraden blivit invaderat av många och har även stridit mot olika klaner i Skottland. Det här slottet står på en klippa högt över staden Edinburgh och är idag känd som en symbol för Edinburgh, men även Skottland.

Varför inte besöka någon av öarna som tillhör Skottland, det är ett trevligt sätt att se vad landet har att erbjuda. Öarna Orkney och Shetland är nära de nordiska länderna och blev de attackerade av vikingarna. I sammanlagt 500 år tillhörde öarna Norge och senare Danmark. Detta  formade kulturen på dessa öar till något som påminner mer om de nordiska länderna. Färjor går ut till många av Skottlands öar dagligen.

För den som är intresserad av mat och dryck finns det ett par saker man kan göra, till exempel kan man äta haggis. Haggis är en rätt som görs på fårinälvor, vilket är något som avskräcker många från att äta det. I dryckesväg så är Skottland ett av världens ledande länder då det kommer till produktion och export av whisky. För den som turistar i landet så finns det bryggerier som anordnar rundturer.