Upplev Norrköping

Arbetarstaden Norrköping har utvecklats till att bli en av Sveriges mest kultursprudlande och spännande städer. Staden bjuder inte bara på en av Sveriges mest spännande musikfestivaler, ett zoo i ny förpackning och en rik kulturhistoria utan även på upplevelser utöver det vanliga och generösa övernattningsmöjligheter.

Kultur- och arbetarstaden

Till så sent som 1960-talet var textilindustrin basen i stadens näringsliv och det som hela staden växte fram omkring. Dagens moderna Norrköping har tagit tillvara på detta genom att uppföra en rad museum, exempelvis populära Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. Textilindustrin har kantats med en stark musik- och teknikkultur som idag erbjuder besökare unika upplevelser genom Visualiseringscentret C, Industrilandskapet och Bråvalla-festivalen.

I händelsernas centrum

När man kommer till Norrköping finns det väldigt mycket att se. Det pågår nästan alltid något speciellt evenemang i staden, så håll ögon och öron öppna när ni är där. De klassiska smultronställena överraskar dessutom ofta med något oväntat. Staden är ofta i händelsernas centrum och för att du som besökare inte ska missa något finns det en mängd boendealternativ mitt i staden. Vill du kanske skippa den sedvanliga festivalsmutsen under Bråvalla och istället bo vägg i vägg med artisterna och världsstjärnorna som uppträder? Inga problem, Elite Hotel erbjuder rum för alla plånböcker och bokas enkelt via hemsidan. Därifrån har du promenadavstånd till hela Norrköping: Industrilandskapet, resecentrum, Knäppingsborg och alla andra smultronställen staden erbjuder.

Barnens och musikälskarnas näste

Norrköpings symfoniorkester, De Geer-hallen och Bråvalla festival är ett urplock av vad som satt staden på den musikaliska kartan. Bråvalla festivalen har fått världsstjärnor som Robbie Williams, Muse och Lana Del Rey att flockas på östgötaslätten samtidigt som Norrköpings symfoniorkester håller i de mer klassiska stråkarna inne i De Geer-hallen. Den musikälskande familjen har inte endast ett brett musikaliskt utbud att frossa i, utan ett av Sveriges mest barnvänliga. Både Kolmårdens djurpark med Bamses värld och Visualiseringscenter huserar kring Norrköping. Det är enkelt att hitta sina personliga favoriter i mångsidiga Norrköping.