Världens bästa musikupplevelser just nu

Att resa handlar alltid om att införskaffa nya upplevelser. Att se, lukta, känna och höra saker som man inte skulle kunnat möta hemma i vardagsrummet. Om man är musikintresserad finns det då ingenting bättre att göra under sin resa än att uppleva den lokala livemusiken. Oavsett om det handlar om musikaler, religiös musik eller jazz. 

saxofon

New Orleans

Om man är jazz fan så finns det ingen ställe på denna jord som man behöver besöka innan man dör mer än New Orleans. I staden där Jazzen anses ha skapats för dryga hundra år sedan kan man än idag hitta en mängd musiker som spelar i improvisationens tecken.

Om man bara kan åka en gång så kan det vara passande att försöka passa in det med ”New Orleans Jazz & Heritage Festival” då hela stan är fylld med musik av alla de slag. Festivalen sätter upp 12 stycken scener som olika musikstilar får dominera över. Förutom detta så arrangerar även de flesta barerna och klubbarna i stan föreställningar som sammanfaller med festivalen.

Upplev musikalområdena

Är man istället intresserad av musikaler så finns det två andra val, London eller New York. I London har West End länge varit den del av staden där man hittar bäst scenunderhållning. Där går bland annat världens överlägset längst gående pjäs, The mousetrap, som har gått  utan uppehåll ända sedan den först sattes upp i början av 50-talet.

En annan musikal som har fått ett uppsving på senare tid är Les Miserable som tack vare den oscarvinnande filmen från 2012 har fått många nya ögon på sig. Musikalen går att se i London där den har gått i över 10 000 föreställningar. Mer information och biljetter finns här.