Weekend i Malmö

Malmö har något för alla. Staden ligger i Skåne och är Sveriges tredje största stad efter Stockholm och Göteborg. Känt för det skruvade höghuset Turning Torso, en av Europas största skateparker och för att vara Zlatans hemstad, är Malmö utan tvekan en underbar stad som har mycket att uppleva.

Malmö

Om du tycker om modern konst kan du besöka Moderna Museet. Här hålls flera spännande utställningar som innefattar både både tavlor och andra konstverk. För ett avbrott mellan alla aktiviteter kan det vara gott med en bit mat. Besök gärna Lilla Torg, här kan man äta, fika, ta en kaffe eller öl och bara varva ner en stund. Många som gillar ett livligt nattliv kan även återvända till Lilla Torg på kvällen. Här finns nämligen mängder av heta nattklubbar.

När du ska välja ett boende för din weekendresa till Malmö kan du boka med Elite.se. Elite har tre stora och centralt benägna hotell. Hotellen ligger precis vid centralstationen och ett vid Gustav Adolfs torg. Hotellen är restaurerade gamla byggnader och man har försökt att bevara den gamla stilen samtidigt som man lagt till bekvämligheter och vissa moderniteter. I de vackert inredda rummen kan du vila dig och samla krafter inför dagen. Det bästa med att bo centralt i Malmö är givetvis att du har nära promenadavstånd till allt, både när det gäller restauranger, barer eller shopping.

För dig som älskar shopping kan en dag gå riktigt snabbt inne på Emporia. Emporia är ett av de största köpcentrum som finns i hela Norden. Här finns allt du kan tänkas behöva, vare sig det är kläder, skor, elektronik, heminredning eller något annat. I en kombination av dyra italienska butiker och Myrorna finns något för alla. Du behöver heller inte lämna köpcentrumet för att äta. Här finns gott om restauranger och caféer där du kan ta dig något gott att äta.